Хотел Рила Семково

к.к. Семково
Закуска

Удобства

Информация за хотела

Хотелски комплекс “Рила”, бивш почивен дом Рила на “ПРО” ЕАД, се намира в планината Рила на 17 км. от гр. Белица в курорта Семково. Хотелът се намира на 160км от София и на 30км от Банско.

Хотел "Рила" разполага с 89 помещения, от които 31 двойни, 42 тройни и 4 четворни стаи и 12 студиа и апартаменти. Общо могат да се настанят до 330 души.

Хотелът разполага със закрит басейн с рамери 18х6м (басейнът работи в определени периоди на годината), сауна, възможности за фитнес, кабинет за сух масаж, голяма зала (250м2) с подиум и трибуна, 4 полифункционални зали, фоайета с тихи игри.

Комплексът разполага с ресторант и дневен бар. По заявка се организират дискотеки.

Всички стаи са с WC с вана\душ, ТВ и изглед към планината.

Хотелът е изключително подходящ и има голям опит в организирането и посрещането на големи групови мероприятия, езикови обучения, танцови школи и състезания, спортни лагери и други.

Средногодишните температури в курорта са между 7,5° С в северното подножие и 9,5°С в южното подножие и -3°С при Мусала, най-ниската средно годишна температура в България. Средните януарски температури варират от -2° до -10,9°С, а средните юлски температури - от 18° до 5°С. Най-студен е януари, най-топъл - август. Снежната покривка по високите части се задържа около 250 дни.

Семково разполага със шест ски-писти, в т.ч. три по северните склонове, с обща дължина около 4 км., обслужвани от осем влека. Ски-плацовете в курорта са със сравнително малка дължина и наклон и са удобни за масов спорт.

По – важните ски – писти са:

  • Ски-писта в местността Семково, с дължина 400 м, обслужва се от ски-влек с капацитет 150 души за 1 час.
  • Ски-писта в м. Орлите (Картала) с дължина 800 м, обслужва се от 2 ски-влека с дължина 800 м и 1100 м с капацитети съответно 450 и 700 души за 1 час.

Природните дадености и изградените писти и ски-съоръжения към дадения момент характеризират Семково като курорт за масов ски -туризъм и целогодишно използване за планински отдих и лечение.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Съгласен съм onfire.bg да използва посочените от мен данни за обратна връзка и последваща комуникация

Коментари

Все още няма добавени коментари. Ти можеш да напишеш първия!