Най-хубавите плажове в Гърция

Гръцките острови са дом на едни от най-забележителните плажове в целия свят. Дългите плажни ивици, кристално чистите и лазурни води и спиращите дъха гледки са само част от причините, поради които ежегодно милиони туристи ги избират за място за своята почивка.

Всеки един от плажовете притежава уникалност и са подходящи за различните предпочитания на туристите- някои са разположени в тихи и отдалечени от курортите кътчета, други в близост то природни или исторически забележителности, а трети са част от гръцките курорти. Ето и 5-те плажове най-близо до България:

1. Ориндж бийч – Сарти, Ситония;

Плажът Портокали, или Ориндж бийч, се намира между курортните селища Сарти и Вурвуру, в Халкидическия полуостров. Гръцкото му име е Кавуротрипес, което в превод на български означава „рачешки дупки”.

Плажът е предпочитан заради неговите фини и меки пясъци и поради факта, че се намира на тихо и спокойно място. Преливащите цветове на водите силно наподобяват тези на Сейшелските острови, а в близост до плажовете се намират редица малки пещери, които могат да бъдат посетени.

2. Парадайс бийч – о-в Тасос;

Както и името му подсказва, Парадайс бийч определено е райско място. Той е един от най-известните плажове на остров Тасос, което се дължи на неговата екзотика. Ивицата се намира в североизточната част на острова, 22км от град Лименас (Тасос), а най-близкото селище, Кинира, е само на 2км.

Пясъкът е мек, а водите наоколо са плитки и синьозелени, наподобяващи тропическите. Една от най-големите атракции е разположеният североизточно от пясъчната ивица остров – Нисида Кинира, който е само няколко стотин метра от крайбрежието.

3. Сидари, о-в Корфу

Остров Корфу е една от най-популярните дестинации в Гърция. На територията му са разположени дълги плажни ивици, които са в контраст с водите на Йонийско море. Курортното селище Сидари е един от представителите с най-добрите плажове в Гърция.

Плажната ивица е разделена на три части. Първата част е в близост до пристанището, където се практикуват водни спортове, втората разполага с дълга и широка плажна ивица, а до нея са разположени заведения. Третата част включва прочутия канал на любовта, за който има легенда, че двойките, които го преплуват, ще останат завинаги заедно.

4. Ваи, о-в Крит

Плажът Ваи е разположен в североизточната част на остров Крит, в близост до градовете Сития и Палекастро и Дионисиевите острови. Плажната ивица е една от най-посещаваните на острова. Тя се намира съвсем близо до най-голямата палмова гора в Европа, като недалеч от нея са разположени също древни манастири, винарна и останки от древни цивилизации.

Подобно на останалите плажове, Ваи предлага на своите посетители мек пясък и кристално чиста вода с преливащи от синьо към зелено цветове.

5. Амолофи – Кавала

Кавала е предпочитана дестинация не само от български туристи, но и също от посетители от други държави. Плажът Амолофи е един от най-известните в региона. Пясъчната ивица е изключително широка, близо 50 метра, и е дълга близо 2 километра.

Посетителите го предпочитат, тъй като плажа е един от най-красивите в Северна Гърция и поради факта, че е изолиран от шума на градовете. Също така в близост се намират редица заведения, в които туристите биха могли да се насладят на разхлаждащи напитки и да опитат местни деликатеси.

Проверете тук за повече оферти в Гърция.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *