Дивеците Хотелски Комплекс Село Ичера

село Ичера
3 звезди
Закуска

Удобства

 
  • Механа
  • Външен басейн
  • Спокойно място
  • Детска площадка

Информация за хотела

Комплекс Дивеците 3* разполага с два апартамента и луксозна стая оборудвани с вани; 5 стаи с по две отделни единични легла (Икономични стаи) и 13 стаи със спални (Стандартна стая).
 
Хотелската част представлява отделна сграда, която е изолирана от шума на механата, лятната градина и басейна. Всички стаи са с изглед към река Камчия. Отоплението в стаите е с централно парно. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и кабелна телевизия. 

СТАИ: 
 
Разполагаме с два апартамента и луксозна стая оборудвани с вани; пет стаи с по две отделни единични легла и 13 стаи със спални.

Повечето стаи разполагат с разтегателен фотьойл, който при ползване се заплаща. 
 
Гостите на хотела ползват безплатно летния басейн и паркинга на комплекса.
 
Механата разполага с две зали и лятна градина на брега на реката. Наличието на две зали осигурява условия за провеждане на семинари и делови срещи. 
 
Гостите на механата ще се насладят на приятна и уютна обстановка, на приятната музика за всеки вкус, на доброто обслужване и вкусните местни гозби и деликатеси.
 
Хотелската част представлява отделна сграда, която е изолирана от шума на механата, лятната градина и басейна. Всички стаи са с изглед към река Камчия. Отоплението в стаите е с централно парно. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и кабелна телевизия.
 
Разполагаме с два апартамента и луксозна стая оборудвани с вани; пет стаи с по две отделни единични легла и 13 стаи със спални. Повечето стаи разполагат с разтегателен фотьойл, който при ползване се заплаща. 
Гостите на хотела получават безплатна закуска, ползват безплатно летния басейн и паркинга на комплекса.
 
Ичера - малко село в пазвите на Сливенския Балка в близост до Жеравна, Медвен, Котел и Катунище.
 
Най-ранните следи за появяването на Ичера водят към ранносредновековната крепост „Сикера“ от IV — V век. От названието Сикера произхожда и днешно име на село Ичера.
 
Селото често е сменяло местонахождението си, за което говорят находки и различни имена на местности: Манастира, Дивеците, Селски дол, Черковенски рът, Махаленски рът. По време на Руско-турската война през 1828–29 г. голяма част от полските селяни в Сливенско били принудени да напуснат селата поради палежите на турците, отмъщаващи си за подкрепата на българите за руската армия.
 
Едно от тези села било село Матей. Повечето от матейци емигрирали в Русия, но четири семейства останали в Ичера (откъдето минал керванът): Драгомани, Карамани, Мокрета и Жекоолар.
 
В селото е имало най-различни занаяти: горски работници, килимари, ковачи, колари, калайджии, собаждии, бъчвари, дърводелци, шивачи, кундурджии, сарачи, бръснари, воденичари, фурнаджии, касапи...
 
В Ичера е било силно развито животновъдството (овцевъдство, козевъдство, говедовъдство, свиневъдство).
 
Въпреки каменистия терен в околностите на селото има и земеделие. Отглеждат се ечемик, царевица, овес, фий, пшеница, ръж, боб, леща, тръстика, слънчоглед, картофи.
 
Ичера е подходящо място за селски туризъм, почивка и отдих както през зимата така и през лятото.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ

Съгласен съм onfire.bg да използва посочените от мен данни за обратна връзка и последваща комуникация

Коментари

Все още няма добавени коментари. Ти можеш да напишеш първия!